De Blogger

Sinds het 2e kwartaal van 2015 heb ik een gedeelte van mijn allereerste beroep weer op gepakt, te weten meubelmaker. Met name het houtdraaien vindt ik een mooi beroep. Ik maak allerlei voorwerpen zoals schalen, potten, urnen, bekers, enz.,enz. Een fantastisch mooi werk om te doen. Van hout allerlei artikelen maken zoals je ze zelf wilt hebben.

Daarnaast ben ik ook in het bezit van een CNC gestuurde portaalfrees. Hierop kan ik de meest onmogelijke vormen maken in hout maar ook van aluminium. In dit Blog wil ik wat schrijven over deze onderwerpen.

Veel plezier met lezen.

Dragersband Speciaal

Voor het op een graf zetten van een kist zijn op sommige begraafplaatsen beugels beschikbaar. Soms is er echter sprake van een extra brede kist waardoor de beugel niet om de kist past. Het plaatsen en verwijderen van beugels is overigens meestal ook een actie die niet van schoonheid getuigd. Vaak is het een “rommelig” gebeuren. Heel vaak zijn er echter niet eens beugels beschikbaar.

Om het hierboven genoemde probleem op te lossen heeft Baldas samen met de Dragersvereniging Rijnmond de “Dragersband” ontwikkeld.

Deze dragersband is gemaakt van een sterke polypropeen band in de kleur zwart en een breedte van 50 mm. De handvaten zijn van hout, hetgeen een goede grip geeft, en zijn middels aluminium strippen draaibaar bevestigd aan de band. De band is bevestigd met een aluminium gesp. De lengte van de band is 115 cm excl. De handgrepen.

Door het gebruik van deze band maakt de kistbreedte niet uit, de band past altijd. Ook voor kisten zonder handgrepen is dit een uitkomst!

Opgerold neemt de dragersband nauwelijks ruimte in beslag.

 

 

Voor de dragersband is ook een extra gesp beschikbaar die voorzien is van 2 punten. Door 1 of 2 van deze gespen te monteren heeft de band extra grip aan de onderzijde van de kist.

Laatst aangepast op zondag, 04 juni 2017 16:05

Website: baldas.nl
Johan van Ballegooijen

Het laatste nieuws uit eigen werkplaats.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gerelateerde items (op tag)

Bezoekers

37761
VandaagVandaag87
GisterenGisteren140
Deze weekDeze week500
Deze maandDeze maand1549
Alle dagenAlle dagen37761
Hoogste aantal 08-12-2018 : 417
Ga naar boven